kiinteistönvälitys kiinteistönvälitys tampere kiinteistönvälitys levi kiinteistönvälitys ylläs

Onko nyt hyvä aika myydä asunto?

Asuntokauppa on vuonna 2022 ollut hiljaisempaa kuin mihin Tampereella on totuttu, myös hinnat ovat keskimäärin hieman laskeneet vuodesta 2021. Korona, Ukrainan sota ja esimerkiksi sähköhintojen nousu ovat nostaneet inflaatiota ja asuntolainojen korot ovat samalla nousseet reippaasti. Vuoden 2022 loppu ja tammikuu 2023 ovat olleet asuntomarkkinoilla todella hiljaista aikaa. Taloudessa on nyt valoa tunnelin päässä. Inflaatio on rauhoittunut ja myös korkojen voimakas nousu on pysähtynyt. Viimeisimpien ennusteiden mukaan korkojen nousu pysähtyy lähitulevaisuudessa ja joidenkin pankkien ennusteissa korot kääntyvät pian jopa laskuun. Myös sähkönhinta on pudonnut huippulukemista eikä syksyllä pelättyä sähkökriisiä sähkön loppumisen muodossa onneksi koettu.
 
 
Muutos asuntomarkkinoilla tapahtui tammi-helmikuun vaihteessa ja asuntonäytöillä on välittäjien raportoinnin mukaan ollut taas ostajakandidaatteja lähes entiseen malliin. On siis odotettavaa, että asuntomarkkinat elpyvät entiselleen jo lähikuukausina, asuntokauppa käy ja tuleva kesä viimeistään vilkastuttaa asuntokaupan. Näyttää siis siltä, että olemme pian lähes normaalilla tasolla asuntokaupoissa.
 
Meidän elämäntilanteet muuttuvat, jolloin asunnonvaihto tulee joka tapauksessa ajoittain ajankohtaiseksi. Työpaikka voi vaihtua, perhetilanteessa voi tulla muutoksia, omakotitalon hoitaminen voi muuttua ikääntyville haastavaksi tai joku taas voi haluta lisää tilaa ja rauhaa maalta.  Koska hinnat ovat keskimäärin hieman laskeneet, on asuntoa vaihdettaessa myös uusi asunto edullisempi hankkia eli väliraha on suunnilleen sama kuin hyvinä vuosina. Asunto ei ole kertakulutushyödyke vaan pitkäaikainen sijoitus ja markkinoilla on nyt niin sanotut ostajan markkinat. Myynnissä olevia kohteita on tavanomaista vähemmän. 
 
Nyt on hyvä aika laittaa asunto myyntiin. Unohtaa ei sovi sitä tosiasiaa, että asunnot vaihtavat omistajaa myös tulevaisuudessa. Koti on koti, ei sijoitusinstrumentti.
Jos sinulla on asunnonvaihtotarvetta, niin ole yhteydessä KotiSomen vastuullisiin asuntomyyjiin.
 

Vastaa

Aiheeseen liittyvät viestit

Virtuaalistailaus

Virtuaalistailaus on helppo, nopea ja edullinen tapa sisustaa, stailata ja suunnitella. Tekniikan ja tietokoneiden jatkuva kehitys mahdollistaa myös koko ajan aidomman näköisen digisisustamisen. Kuvista voi olla nykyään jopa vaikea

Tekstiilit sisustuksessa

Erilaisilla tekstiileillä on tuotu kodikkuutta koteihin jo kautta aikojen.Lämpimän ja pehmentävän vaikutuksen kolkkoon ja kylmän tuntuiseen kotiin saa nopeasti ripustamalla verhot ikkunaan, heittämällä tyynyjä sohvalle ja asettamalla

Viherkasvit sisustuksessa

Viherkasvit luovat viihtyisyyttä ja kodikkuutta koteihin, ja ne ovat olleet varsinkin viime aikoina suosittuja sisustuksessa. Kasvit ovat hyvä sisustuselementti jo siinäkin mielessä, että ne puhdistavat ja raikastavat huoneilmaa.Koti saa kasvien

Ostotoimeksianto

Ostotoimeksianto – etumatkaa uuden kodin löytämiseen

Moni saattaa ajatella, että kiinteistönvälittäjän palvelut liittyvät lähinnä vanhan kodin myyntiin, mutta todellisuudessa välittäjää kannattaa hyödyntää myös uuden kodin hankinnassa. Ostotoimeksianto on sopimus, jonka yhteydessä

Let’s Collaborate

We’d love to hear from you